5 Λάθη στο ανδρικό πουκάμισο που μπορεί να καταστρέψουν την εμφάνιση μας!


Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο blog μας για μοναδικές προτάσεις και χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν έναν άντρα να ξεχωρίσει στην επόμενη εμφάνιση του. Ήρθε όμως, η στιγμή να μιλήσουμε για στυλιστικές επιλογές, που σίγουρα κάνουν έναν άντρα να ξεχωρίσει, αλλά όχι για τον λόγο που θέλουμε, αντιθέτως προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις. Ποια είναι λοιπόν, τα 5 λάθη στο που κάνουμε στην επιλογή πουκαμίσου;

Το πουκάμισο από μέσα ή απέξω;

Τα πουκάμισα αν τα χωρίσουμε σε 2 κατηγορίες είναι τα επίσημα που τα φοράμε σε ειδικές περιστάσεις και συνήθως συνοδεύονται με σακάκι ή κοστούμι και τα καθημερινά. που τα φοράμε σκέτα, κυρίως το καλοκαίρι με τα οποία μπορούμε να πάμε και για έναν απλό καφέ. Συχνό είναι το λάθος να φοράμε ένα επίσημο πουκάμισο έξω από το παντελόνι και ακόμα συχνότερο να βγάζουμε κάποια στιγμή το πουκάμισο έξω από το παντελόνι και να φαίνεται έντονα τσαλακωμένο. Το μήκος του επίσημου πουκάμισου γενικά, πρέπει να έρχεται μεταξύ της μέσης του φερμουάρ και του τελικού σημείου.

Πουκάμισα και Γραβάτες

Τα κοντομάνικα πουκάμισα δεν θεωρούνται επίσημα πουκάμισα συνεπώς και πρέπει να αποφύγουμε να τα συνδυάσουμε με γραβάτα. Το κοντομάνικο πουκάμισο είναι για καθημερινή χρήση που δηλώνει ένα πιο ανάλαφρο στυλ και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γραβάτα που δηλώνει επαγγελματισμό. Όσο αναφορά τους χρωματικούς και σχεδιαστικούς συνδυασμούς ενός πουκάμισου και μιας γραβάτας επίσης παρατηρούνται λάθη. Πολλές φορές φοράμε πουκάμισα με ρίγες και διαλέγουμε γραβάτες που επίσης έχουν ρίγες. Σαν σκέψη φαίνεται λογική αλλά προσέξτε σε κάθε περίπτωση το μέγεθος της της ρίγας του σχεδίου από του πουκάμισο και εκείνο της γραβάτας να μην παρουσιάζει έντονες διαφορές γιατί θα χτυπάει έντονα στο μάτι.

 

Πουκάμισο και Φανελάκι

Πολλές φορές παρατηρείται το λάθος να φοράμε φανελάκι διαφορετικού χρώματος από το πουκάμισο ή το φανελάκι να έχει στενή λαιμόκοψη, και στις δυο περιπτώσεις το φανελάκι γίνεται ορατό και χαλάει την αισθητική του πουκαμίσου. Σε περίπτωση που θεωρείς απαραίτητο το φανελάκι προτίμησεη λαιμόκοψη να είναι V-neck και να κρατήσεις εκείνα με την κλειστή λαιμόκοψη για τις ημέρες που φοράς γραβάτα.

Πουκάμισο και Γιακάς

Αποφύγετε με κάθε τρόπο να σηκώσετε το γιακά του πουκαμίσου γιατί δεν είναι κάτι που πλέον γοητεύει (το ίδιο ισχύει και για τις μπλούζες του στυλ πόλο). Επιπλέον, μια ακόμα διαφορά μεταξύ των καθημερινών πουκαμισών και των επίσημων είναι ο γιακάς. Συνήθως τα περισσότερα επίσημα πουκάμισα έχουν γιακά που στέκεται όρθιος για να μπορεί να συνοδευτεί καλύτερα με ένα σακάκι και μια γραβάτα. Σε καμιά περίπτωση μην συνδυάσετε  ένα γιακά, που δεν στέκετε όρθιος, μαζί με σακάκι γιατί δεν θα κάθεται σωστά και θα φαίνεται φτωχό και πρόχειρο.

Τα Μανίκια σε σχέση με το Σακάκι

Δεν δίνουμε σημασία πολλές φορές στο μάκρος των μανικιών του πουκαμίσου σε σχέση με το σακάκι. Αν το πουκάμισο βγαίνει έξω από το σακάκι κατευθείαν μπορεί να καταστρέψει την εμφάνιση μας. Γενικότερα ισχύει ότι το μάκρος των μανικιών του σακακιού είναι 3 περίπου εκατοστά πιο πάνω από εκεί που τελειώνει το μανίκι από το πουκάμισο που φοράς από μέσα.

  • March 14, 2018
  • 0