Διάλεξε το ιδανικό κοστούμι με βάση το σωματότυπο σου


Το κοστούμι είναι από ένα από τα πιο κομψά κομμάτια που διαθέτεις στη ντουλάπα σου. Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του χρειάζεται να έχει ένα κοστούμι ακόμα και αν δεν είναι του στυλ του γιατί θα το χρειαστεί σίγουρα σε ειδικές περιπτώσεις. Το καλό είναι ότι το κοστούμι ταιριάζει σε όλους και είναι διαχρονικό, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στο είδος του κουστουμιού και της γραμμής του, ώστε να εναρμονίζεται με το σωματότυπο του άνδρα που το φοράει.

Είναι συχνό το φαινόμενο να βλέπουμε πολύ ωραία κοστούμια σε κάποιο γνωστό μας, στη τηλεόραση ή στα social media και όταν τα φοράμε να μην κάθονται καλά με το σώμα. Για αυτό το λόγο σε αυτό το άρθρο θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για το ιδανικό κοστούμι που μπορείς να φορέσεις με βάση το σωματότυπο σου.

Αν είσαι ψηλός άνδρας:

Ένας ψηλός άνδρας σίγουρα κάνει εντύπωση ανάμεσα στο πλήθος, ωστόσο κινδυνεύει να εκτεθεί αν δεν προσέξει την επιλογή που έκανε. Λόγο του μεγάλου μάκρους που θα έχει το κοστούμι που θα φοράει, είναι καλό προσθέσεις πινελιές που θα σπάσουν την μονοτονία και θα χαρίσουν μια ταυτότητα στην εμφάνιση του. Μια πολύ συνηθισμένη επιλογή είναι να προσθέσει ένα μαντίλι ή να διαλέξει ένα πιο εκκεντρικό σακάκι με πιο έντονο σχεδιασμό. Ιδιαίτερα για τους ψηλούς άνδρες όταν βγάζουν το σακάκι χρειάζεται να φροντίσουν να προσέξουν το μάκρος από το πουκάμισο να μην είναι κοντό. Αν είναι κοντό τότε αυτόματα φαίνεται πολύ φτωχό πάνω τους και χάνει την κομψότητα του. Από την άλλη, είναι καλό να μην πέσουν στην παγίδα να πάρουν ένα φαρδύ πουκάμισο και μακρύ όπου το μανίκι θα βγαίνει από το σακάκι γιατί θα φαίνεται αρκετά απεριποίητο. Το μειονέκτημα που δημιουργείται στους ψηλούς άνδρες είναι ο κίνδυνος της μονοτονίας χρωμάτων που συνηθίζεται στα κοστούμια. Αυτό για να το αντιστρέψεις σε πλεονέκτημα μπορείς να αναδείξεις το σωματότυπο σου διαλέγοντας ένα διαφορικό χρώμα ή τόνο στο παντελόνι σου.

Αν είσαι αδύνατος μπορείς να επιλέξεις και πιο πιο βαριά υφάσματα για να προσδώσει όγκο στις εμφανίσεις σου. Επιπλέον, μπορείς να τα συνδυάσεις με βάτες για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Από την άλλη αν δεν είσαι, προσπάθησε να τα αποφύγεις τα βαριά υφάσματα επιλέγοντας ελαφριά. Σε περίπτωση που θέλεις να βάλεις γιλέκο με ρίγες επίλεξε οι ρίγες να είναι κάθετες και όχι οριζόντιες γιατί θα δείχνεις πιο ογκώδης στη 2η πέρίπτωση.

 

Αν είσαι μετρίου αναστήματος ή πιο κοντός:

Αρχίζοντας από την συνολική εικόνα του κουστουμιού σου, προτιμότερο είναι να διαλέξεις λίγα χρώματα γιατί οι πολλές αντιθέσεις δίνουν έμφαση στις λεπτομέρειες. Αντίθετα αν επιλέξεις λιγότερους διαφορετικούς χρωματισμούς ή ένα ενιαίο χρώμα τότε στο γυμνό μάτι δίνεις την αίσθηση ενός ψηλότερου άντρα. Τις περισσότερες φορές οι άντρες αυτού του αναστήματος τονίζουν το πάνω κορμό του σώματος τους και όχι τα πόδια. Για να το πετύχεις αυτό επιλέγεις σακάκι και γελέκο που έντονα σχέδια όπως το καρό (με μικρά τετράγωνα) και τις ρίγες (αλλά με διαγώνια κατεύθυνση). Επιπλέον, για να τονίσεις τον άνω κορμό σου διάλεξε επιλογές όπου το μάκρος από το σακάκι σου να μην ξεπερνάει τη πλάτη σου.

Όσο αναφορά τις αναλογίες σου με βάση το βάρος και εδώ ισχύουν οι ίδιοι κανόνες δηλαδή, βαριά υφάσματα αν είσαι αδύνατος, ελαφριά, αν δεν είσαι. Οι αδύνατοι άντρες δοκιμάζουν όλους τους χρωματισμούς στα κοστούμια τους, διαφορετικά προτιμάτε πιο σκούρα χρώματα όπως το μαύρο όπου δείχνει πολύ πιο κομψό Τέλος, μια μικρή παρατήρηση που μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά είναι οι τσέπες. Συνηθίζουμε να βάζουμε στις τσέπες, κλειδιά, πορτοφόλι ή κινητό με αποτέλεσμα να γεμίζουν τόσο πολύ που σίγουρα δεν θα σε κολακεύει τόσο αν είσαι ψηλός αλλά και ειδικότερα αν δεν είσαι.

  • January 19, 2018
  • 1