Τα μυστικά του Παπιγιόν – Πως να το φορέσετε σωστά!


Το παπιγιόν (από τη γαλλική λέξη papillon, που μεταφράζεται ως πεταλούδα) είναι είδος λαιμοδέτη, το οποίο αποτελείται από μια υφασμάτινη κορδέλα, δεμένη με συμμετρικό τρόπο γύρω από το περιλαίμιο ώστε να σχηματίζονται δυο συμμετρικοί φιόγκοι. Φοριέται συνήθως με επίσημο ένδυμα.

Η καταγωγή του παπιγιόν, εντοπίζεται τον 17ο αιώνα στην ενδυμασία των Κροατών μισθοφόρων στρατιωτών, οι οποίοι συνήθιζαν να φορούν το cravat, ένα είδος περιλαίμιου. Αργότερα, το συγκεκριμένο περιλαίμιο υιοθετήθηκε από την γαλλική άρχουσα τάξη ως αξεσουάρ της καλοντυμένης ανδρικής περιβολής των ευγενών. Το παπιγιόν φαίνεται να εμφανίζεται κατά τον 19ο αιώνα ως μετεξέλιξη του cravat και ήδη από τη δεκαετία του 1880 είχε καθιερωθεί ως βασικό εξάρτημα της ενδυμασίας ενός μοντέρνου άνδρα.

Μην διστάσετε να φορέσετε παπιγιόν! Μπορεί να φαίνεται ένα ιδιαίτερο κομμάτι για την προσωπική σας συλλογή και σίγουρα λίγο πιο ασυνήθιστο από την αγαπημένη σας γραβάτα, ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι αποτελεί σήμα κατατεθέν των πιο επιτυχημένων ανθρώπων στον κόσμο, όπως ο Steve Jobs, ο Winston Churchill και ο Ryan Gosling. To παπιγιόν είναι ίσω; παρεξηγημένο από τον ανδρικό πληθυσμό, καθώς επικρατεί η αντίληψη ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ φοριέται μόνο με κοστούμι. Παρόλα αυτά, το παπιγιόν μπορεί να φορεθεί με τα πάντα.

Υπάρχουν τρεις τύποι παπιγιόν:

1. Τα παπιγιόν self-tie (τα οποία τα δένουμε μόνοι μας).
2. Τα clip-on (τα οποία έχουνε κλιπ)
3. Και τα pre-tied (δεμένα και έτοιμα).

Ένας σημαντικός αριθμός ανδρών, προτιμά την τρίτη κατηγορία, καθώς είναι ευκολότερα στην προσαρμογή. Εάν πρόκειται να αγοράσετε ένα τόσο μοναδικό αξεσουάρ, καλό θα ήταν να γνωρίζετε πως θα το δέσετε και μόνοι σας – εφόσον χρειαστεί.

Πώς να δέσετε ένα παπιγιόν:

Το παπιγιόν είναι το αξεσουάρ που κάνει τη διαφορά και φυσικά είναι καλό να έχετε μια ποικιλία επιλογών στην ντουλάπα σας. Το να είναι κανείς τολμηρός επίσης στις επιλογές του, σημαίνει ότι έχει διαμορφώσει ένα προσωπικό, μοναδικό στυλ, το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει από αυτούς που μοιάζουν να φορούν καθημερινά τα ίδια. Τα παπιγιόν είναι ένας απλός τρόπος για να αναδείξει κανείς τη μοναδικότητά του, ενώ παραμένει στα όρια μιας επαγγελματικής ή επίσημης εμφάνισης. Επιπλέον, ένα παπιγιόν αναβαθμίζει και δίνει έναν τόνο ιδιαιτερότητας σε οποιοδήποτε look σας. Τα παπιγιόν είναι η σαμπάνια των αξεσουάρ, θυμίζουν στιγμές διασκέδασης και εορταστικές εκδηλώσεις. Δείξτε και εσείς πόσο.. bon viveur είστε και αναδείξτε την προσωπικότητά σας με ένα μοναδικό παπιγιόν από την συλλογή της MonteNapoleone!

YOU MIGHT ALSO LIKE

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ – ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ!
October 13, 2017
Τα πιο συνηθισμένα λάθη στο Αντρικό Ντύσιμο: Το Πουκάμισο
April 10, 2017
Πως να δημιουργήσετε το απόλυτο business look
April 07, 2017