ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ – ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ!


 

Η Ιστορία της Γραβάτας

Το μυστικό για να δείχνετε κομψός είναι σίγουρα ένα καλοραμμένο κουστούμι, καλή ποιότητας με ένα πουκάμισο που θα ταιριάζει στο στυλ και στις γραμμές σας. Υπάρχουν όμως κάποιες μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και αναβαθμίζουν το ανδρικό στυλ. Μια απο αυτές τις λεπτομέρειες είναι γραβάτα η οποία ταλαιπωρεί κάθε άνδρα που θέλει να χτίσει ένα business look. Ενας πραγματικός Gentleman οφείλει να γνωρίζει την αξία της γραβάτας και πως μπορεί να τη δέσει για να ξεχωρίζει σε κάθε του εμφάνιση.

Η ελληνική λέξη γραβάτα προέρχεται από την γαλλική cravate, που είναι παραφθορά του croate («Κροάτης»), από τους Κροάτες μισθοφόρους στην υπηρεσία του γαλλικού στρατού, οι οποίοι συνήθιζαν, ήδη από τον 17ο αιώνα, να φορούν ένα χρωματιστό κομμάτι υφάσματος δεμένο στο λαιμό τους, πρόγονο της σημερινής γραβάτας. Σε πολλές χώρες υπάρχουν δημόσιοι χώροι (καζίνο, εστιατόρια πολυτελείας κλπ) στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος χωρίς γραβάτα (ή παπιγιόν).

 

 

 

 

 

 

 

Πως να δέσεις μια Γραβάτα

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι δεσίματος μιας γραβάτας με τους 4 πιο γνωστούς να είναι οι εξής:

  • Four in hand: Λεπτός κόμπος
  • Half Windsor: Κλασικός κόμπος
  • Double Windsor: Χοντρός, διπλός κόμπος
  • Pratt Knot ή Shelby: Στρόγγυλος κόμπος

 

Επειδή όμως δεν είναι τυχαίο ότι το All Time Classic κατέχει μια ξεχωριστή θέση, επιλέξαμε να σας στο παρουσιάσουμε βήμα-βήμα ώστε να το πετύχετε.

Πώς να δέσετε τη γραβάτα σε Half Windsor κόμπο:

learn to tie a half windsor tie knot

 

Επειδή γνωρίζουμε όμως ότι πολλοί απο εσάς είστε οπτικοί τύποι σας παρουσιάζουμε το πως δημιουργείται ο κόμπος και μέσα από ένα video που θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια!

Δοκιμάστε το και θα δείτε πως όλοι θα το προσέξουν!

YOU MIGHT ALSO LIKE

Τα μυστικά του Παπιγιόν – Πως να το φορέσετε σωστά!
April 07, 2017